Начало на новата учебна година в ПДС "Св. Св. Кирил и Методий"

На 17 септември Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи молебен  в параклиса на Пловдивската духовна семинария и академия „Св. св. Кирил и Методий” по случай началото на новата учебна година.


В съслужение с него бяха: ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев - протосингел при Пловдивска митрополия, ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов - епархийски духовен надзорник и ректор на семинарията, и свещеници от града.

Песнопенията изпълниха диригентът на митрополитският хор ”Св.ап.Ерм” Георги Радев, преподавателите по източно-църковно пеене и семинаристите.

На богослужението присъстваха всички учащи се в духовната семинария, техните близки, родители и преподаватели.

След края на молебена митрополит Николай прочете поздравителен адрес от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит до ректора, учителите и учениците в ПДС „Св. св .Кирил и Методий”.

Митрополит Николай поздрави всички с началото на новата учебна година и пожела на учениците „Да бъдат усърдни в молитвата, с молитва могат да постигнат всичко: ”Искайте и ще ви се даде, молете се и дерзайте! Нека Бог да ви дари със своя Дух - Духът на разума, на познанието и на премъдростта, който да осени и изпълни съзнанието, чувствата и делата ви, трудът ви да е благословен с успех.”

Владиката поръси със светена вода всички ученици от семинарията, техните учители и ръководството на духовното училище.

Духовното тържество завърши с многолетствие.

© 2018 seminaria.bg